Çilek Jöleli Muhallebi Tarifi (Tam Bir Yaz Tatlısı Fresh Lezzet)
Çilek Jöleli Muhallebi Tanımı (Tam Bir Yaz Tatlısı Fresh Lezzet) İçin Malzemeler
Muhallebi için:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için:
- 1/2 (yarım) paket çilek aromalı hazır çilekli jöle
- 1,5 su bardağı sıcak su
Süslemek için:
- 1-2 dilim çilek
- 1-2 dilim kivi
- 1-2 yaprak taze nane
Çilek Jöleli Muhallebi Tanımı (Tam Bir Yaz Tatlısı Fresh Lezzet) Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alınır karıştırılır, daima karıştırarak orta ateşte pişirilir.
- 5-6 dakika göz göz olana kadar, kıvam aldığında ocak kapatılır.
- Vanilin ve tereyağı eklenip karıştırılır.
- Sıcakken 2 kulp ya da bardaklara paylaştırılır.
- 20 dakika oda sıcaklığında 10 dakika da buzdolabında bekletilir.
- Yarım paket jöle sıcak su ile karıştırıp hazırlanır.
- Ilıması için 10 dakika beklenir.
- Ilıdıktan sonra muhallebinin üzerine dikkatlice dökülür.
- Buzdolabında 2 sa bekletilir.
- Çilek, nane ve kivi ile süslenip servis edilir.Afiyet olsun 🩷
Çilek Jöleli Muhallebi Tanımı (Tam Bir Yaz Tatlısı Fresh Lezzet) Fotoğraflı Yapılışı









