Çikolatalı Yalancı Tavuk Göğsü
Çikolatalı Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 125 gr tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Ganaj için;
- 1 kutu krema(200ml)
- 120 gr sütlü -bitter karışık çikolata
Çikolatalı Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritip unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sonra sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin, akabinde şekeri de ekleyip kıvam alana dek pişirin.
- En son vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
- İlk sıcağı çıkıp biraz ılıyana kadar çırpın sonra rondo yahut blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvama getirin. Bu evreyi kesinlikle yapın kıvamı daha âlâ oluyor.
- Sonra cuplara hisse edin.
- Ganajı için kremayı sos tavasına alıp ısıtın yanlardan cız ettimi altını kapatın ve çikolatayı ekleyip karıştırın.
- Soğuyan tavuk göğsünün üzerine direk dökün.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra süsleyip servis edin şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 😊.
Çikolatalı Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












