Çikolatalı Trüfler

Çikolatalı Trüfler Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket bisküvi
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket sütlü çikolata (40gr bisküvi sosuna 40gr üstünü süslemeye yarı yarıya yani)
  • 40 gram yarım paket beyaz çikolata
  • 1 kaşık sıvı yağ (şekil verirken elimizi orta ara yağlıyoruz ki elimize yapışmaması için)

Çikolatalı Trüfler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvileri rondodan geçiriyoruz. Süt şeker kakao çikolata paketinin yarısı kaynayana kadar pişiriyoruz ,piştikten sonra sosu bisküvilerin üzerine döküp kıvam alana kadar (hamur haline gelene kadar) yoğuruyoruz.
  2. Elimize yapışmaması için elimizi yavaşça yağlayıp hazırladığımız hamurdan küçük toplar yapıyoruz.
  3. Çikolatanın kalan yarısını ve beyaz çikolatayı iki başka kapta benmari yolu eritip hazırladığımız küçük topların üzerini istediğimiz formda süsleyip, yarım saat buzlukta bekletiyoruz çıkarıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🤤 🤎.

Çikolatalı Trüfler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahin Ekmek
Kaptandan Kavurmalı/Zeytinyağlı Kahvaltılık Çılbır
Kaptandan Muhteşem Revani Yoğurt Tatlısı
Körili Kremalı Makarna (2 Kişilik)
Mantarlı Soslu Tavuk Göğsü
Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |