Çikolatalı Tepsi Poğaçası

Çikolatalı Tepsi Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı peynir altı suyu ( yoksa su)
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 120 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket istant maya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 5 su bardağı un

İçi için;

  • 4-5 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
  • 40 gram pul yahut damla çikolata

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt

Çikolatalı Tepsi Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabının içerisine ılık süt şeker ve mayayı alıp karıştıralım ,sıvı yağ ,peynir altı suyu yahut su ek edip tekrar karıştıralım ,azar azar un eği yaparak yoğurmaya başlayalım.
  2. Tuz ek edelim, 5 su bardağı unun 2 yemek kaşığını ayırıp geri kalanının tamamını hamura ek edip yoğuralım.
  3. Yoğurduğumuz hamuru 2 eşit kesime ayıralım birisine 2 yemek kaşığı kakao öbür hamura da 2 yemek kaşığı un ek edip tekrar yoğuralım.
  4. Daha sonra oda ısısında yumuşamış 120 gram tereyağının yarısını kakaolu hamura yarısında sade hamura ekleyip yoğuralım.
  5. Hamurların üzerine örtüp 40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  6. Kakaolu hamurdan başlayarak mayalanan hamuru tezgaha alalım yavaşça yoğuralım beze yapalım altına üstüne un serperek merdane yardımıyla dikdörtgen formunda açalım.
  7. Beyaz hamuru da birebir biçimde tezgaha alıp hafif yoğurduktan sonra beze yapalım ve un serperek merdane yardımı ile dikdörtgen formunda açalım ,2 hamuru da eşit boyutlarda açmaya itina gösterelim.
  8. Kakaolu hamuru beyaz hamurun üzerine serelim geniş kenarına 4-5 yemek kaşığı kadar kahvaltılık çikolata koyalım üzerine damla ya da pul çikolata elinizde hangisi varsa ikisi de olur serpiştirelim.
  9. Kıvırarak çikolatalı tarafı kapatıp elimizle açılmaması için hafif bastıralım.
  10. Rulet yardımıyla hamurun başka kenarını şeritler halinde keselim şeritleri elimizle kıvırarak burgu yapalım.
  11. Çikolata koyup kapattığımız taraftan başlayarak rulo biçiminde saralım yağlı kağıt serdiğimiz tepsi ya da kalıba yerleştirelim.
  12. Üzerini kapatıp 15 dakika tepsi mayası için bekletelim daha sonra üzerine süt ve yumurta sarısı karışımı sürelim .
  13. 190 derece ısıttığımız fırında güzelce kızarıncaya kadar pişirelim birinci sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim.

Çikolatalı Tepsi Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Lezzetli Kısır Tarifi
Mantarlı Kaşarlı Börek
Brokoli Salatası (Diyet)
Çıpçıtır El Açması Tadında Börek
Et Fajita
Pamuk Gibi Peynirli Börek
Hdabla | © 2025 |