Çikolatalı Sonbahar Kurabiyesi

Çikolatalı Sonbahar Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 110 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 80 gram esmer şeker
  • 100 gram beyaz şeker
  • 1 yumurta
  • 225 gram un
  • 1 çk kabartma tozu
  • 1 çk tarçın
  • Çok az muskat cevizi rendesi
  • Bir pinçik tuz
  • 100 gram çikolata (50 gram sütlü, 50 gram bitter kullandım)

Çikolatalı Sonbahar Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı, esmer şeker ve beyaz şekeri bir kapta çırpıcı ile karıştırın.
  2. Yumurtayı kırıp karıştırmaya devam edin.
  3. Un, kabartma tozu, tarçın, tuz ve muskat cevizi rendesini de ekleyerek spatula yardımı ile güzelce karıştırın.
  4. Son olarak doğranmış çikolataları da ek edip karıştırın.
  5. Kurabiye harcının üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin.
  6. Harçtan dordurma kaşığı ile kesimler alarak pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı kalacak halde dizin.
  7. Önceden ısınmış 180° fırında 10 dk pişirin.
  8. Fırının içinde bekletmeden tezgaha alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Çikolatalı Sonbahar Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damat Pastası
Buzluk İçin Biber Tarifi
Limonlu Soslu Islak Kek
Lebeniye Çorbası (Şehriyeli)
Kırmızı Pancar Mezesi
Yumurtasız Mayonez
Hdabla | © 2025 |