Çikolatalı Rulo Pasta

Çikolatalı Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un

Krema için;

  • 1 paket pişmeyen krema kullandım

Çikolatalı Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz.
  2. Beyazları bir çimdik tuz ve şekerin bir kaşığı ile çırpıyoruz.
  3. Traş köpüğü üzere bir kıvam alacak.
  4. Ayrı bir kapta sarıları kalan şekerle çırpmaya başlıyoruz.
  5. Sonra içerisine sıcak suyu çırparken ekliyoruz.
  6. Sonra kuru gereçleri sarıların içine eleyerek ekliyoruz.
  7. Spatula yardımıyla beyazları kesim parça sarılarla karıştırıyoruz.
  8. Söndürmemeye dikkat ediyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dk pişiriyoruz.
  10. Fırından çıkarınca öteki bir yağlı kağıdın üzerine aksi çeviriyoruz.
  11. İlk sıcağı atınca kağıdı çıkarıp alttaki ile rulo olarak sarıyoruz ve soğutuyoruz.
  12. Soğuduktan sonra içerisine kremayı sürüp muzu koyup sarıyoruz.
  13. İsteğe nazaran üzerine çikolata sosu ile servis ediyoruz. Afiyet olsun 😋.

Çikolatalı Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağli Sarımsakli Patlıcan Yemeği
Çeşm-i Nigar Çorbası
Fırında Başamel Soslu Mantar
Kurabiye Güzeli
Kabak Mücveri
Köfteli Patlıcan Sarma
Hdabla | © 2025 |