Çikolatalı Pudingli Islak Kek

Çikolatalı Pudingli Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Islatmak için:

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket çikolatalı puding

Çikolatalı Pudingli Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba 3 yumurtayı kırın ve üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin.
  2. Mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
  3. 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı sütü içine dökün. Karıştırın.
  4. 2 su bardağı unu ekleyin ve güzelce karıştırın.
  5. Un karıştıktan sonra 3 yemek kaşığı kakaoyu ekleyin. Tekrar karıştırın.
  6. Son olarak 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ekleyin. Karıştırın.
  7. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün.
  8. Önceden ısıtılmış 180°c fırına ver ve 30–45 dakika pişirin. Ortada denetim edin.
  9. Kek piştikten sonra 5 dakika bekleyin.
  10. Üzerine 1 su bardağı sütü gezdirerek dökün.
  11. Kek büsbütün soğusun.
  12. Küçük bir tencereye 2,5 su bardağı süt ve 1 paket çikolatalı pudingi koyun.
  13. Karıştırarak pişir, puding kıvam alınca ocağı kapatın.
  14. Ilınan pudingi kekin üzerine dök ve düzgünce yayın.
  15. Üzerini isteğine nazaran süsleyin.
  16. Keki buzdolabına koy ve en az 2 saat dinlendirin.
  17. Soğuyan keki dilimle ve servis et.Afiyet olsun!.

Çikolatalı Pudingli Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurma Topları
Hurmalı Sticky Toffee Pudding (Hurmalı Soslu Kek)
Fırında Kuzu İncik
Minik Köfteli Şehriye Çorbası
Sushi
Çiçek Kurabiye
Hdabla | © 2025 |