Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 1,5 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1,5 çay bardağı süt
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 2 muz (eziyoruz )
Çikolata ganajı için;
- 200 ml sıvı krema
- 120 gram çikolata bitter çikolata (kuvertür çikolata kullandım )
Çikolatalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel kelepçeli kalıbımızın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım.
- Yumurta ve şekeri alarak, beyazlaşıncaya kadar 5 dakika boyunca çırpalım.
- 1 çay bardağı sütü ekleyip un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim.
- Malzemelerimiz hepsini çırpalım.
- Kek hamurunu, kelepçeli kalıba boşaltalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
- Kürdan ile pişmesin test edelim.
- Fırından aldıktan sonra, soğumaya bırakalım.
- Üzeri için, krem şantiyi süt ile çırpalım.
- Hindistan cevizi ve ezilmiş muzu ekleyip karıştıralım.
- Çikolata ganajı için, sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek, eriyinceye kadar karıştıralım.
- Soğuyan kekimizin üzerine, sütümüzü gezdirerek ıslatalım.
- Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı, kekimizin üzerine boşaltarak üzeri büsbütün düz olacak biçimde yayalım.
- Yarım saat buzdolabında bekletelim.
- Son olarak yeterlice soğumuş olan çikolata sosumuzu, pastanın üzerine dökelim ve 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Pastanın üzerini istediğimiz üzere süsleyeebiliriz. Afiyet ola🌾.
Çikolatalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




