Çikolatalı Kurabiye

Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un
Üzeri için;
- Çikolata sosu
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri yoğurma kabına aldım.
- Yavaş yavaş un ek ederek ele yapışmayan olağan bir kurabiye hamuru elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp ortalarını çukur biçiminde oklava ile bastırıyoruz.
- 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar pişirin.
- Fırından alıp soğuduktan sonra üzerine hazır çikolata sosunu çukurlara doldurup üzerine de biçimli dökelim 😊🤗.
Not; kabartma tozunu kesinlikle 1 çay kaşığı kadar kullanın, aksi takdirde çok kabarıp hali bozulur.
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









