Çikolatalı Kurabiye

Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Çikolata sosu

Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri yoğurma kabına aldım.
  2. Yavaş yavaş un ek ederek ele yapışmayan olağan bir kurabiye hamuru elde edelim.
  3. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp ortalarını çukur biçiminde oklava ile bastırıyoruz.
  4. 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar pişirin.
  5. Fırından alıp soğuduktan sonra üzerine hazır çikolata sosunu çukurlara doldurup üzerine de biçimli dökelim 😊🤗.

Not; kabartma tozunu kesinlikle 1 çay kaşığı kadar kullanın, aksi takdirde çok kabarıp hali bozulur.

Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Mantısı (Videolu)
Beğendili Tavuk Sote
Balon Bazlama
Yalancı Su Böreği (Hepsinden Daha Kolay)
Havuçlu Tarçınlı Kek (Rafine Şekersiz)
Garnitürlü Patates Salatası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet