Çikolatalı Kurabiye

Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Çikolata sosu

Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri yoğurma kabına aldım.
  2. Yavaş yavaş un ek ederek ele yapışmayan olağan bir kurabiye hamuru elde edelim.
  3. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp ortalarını çukur biçiminde oklava ile bastırıyoruz.
  4. 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar pişirin.
  5. Fırından alıp soğuduktan sonra üzerine hazır çikolata sosunu çukurlara doldurup üzerine de biçimli dökelim 😊🤗.

Not; kabartma tozunu kesinlikle 1 çay kaşığı kadar kullanın, aksi takdirde çok kabarıp hali bozulur.

Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurmalı Diyet Cookie
Domatesli Soğanlı Salata
Cevizli Üzümlü Lezzet Topları
Peynirli Rulo Börek
Tavada Pratik Börek (Su Böreği Tadında)
Pratik Ve Lezzetli Hurmalı Enerji Topları (Emziren Annelerin Favorisi)
Hdabla | © 2025 |