Çikolatalı Kurabiye
Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 100 gr benmari yordamı eritilmiş çikolata
- 1 fiske tuz
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak çikolatayı benmari yolu eritin ve kenara alın.
- Derin bir yoğurma kabına pudra şekeri, tereyağı,yumurtayı alın ve karıştırın.
- Ardından erittiğiniz çikolatayı, tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Son olarak vanilya ,kakao,kabartma tozu,ve unu ekleyip güzelce yoğurun.
- Yumuşak bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp avuç içinizde yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Kenarlara bıçak ile çizikler aralıklı olarak çizikler atın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 7 dk pişirin.
- Daha sonra süratli bir halde kurabiyeleri fırından çıkarıp bir tatlı kaşığı ile tam ortalarına bastırın.
- Tekrar fırına verin ve 5 dk daha fırında pişirip alın.
Afiyet olsun 🥰
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






