Çikolatalı Kek

Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tablet sütlü yahut bitter çikolata (ben sütlü kullandım)
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce yumurta ve şekeri yeterlice çırpıyoruz, geriye kalan malzemeleride ekleyip klasik pandaspanya kıvamında kek elde ettikten.
  2. Sonra 3 yemek kaşığı tereyağla birlikte erittiğimiz çikolatayı kek harcımıza ek ediyoruz.
  3. Göz kararı un, vanilya ve kabartma tozunuda ekleyip, yağlamış olduğumuz istediğimiz kek kalıplarına orantılı bir formda döküyoruz.
  4. Harcın içine de boldan damla çikolataları eklemeyi unutmadığımız üzere kalıplara döktükten sonrada her birinin üzerine olacak halde damla çikolata serpiyoruz.
  5. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst ayarda 25 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra servise hazır afiyet olsun.

Çikolatalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Makarna :)
Pizza Tarifi
Sebzeli Tam Buğday Makarna
Tam Ölçü Kışlık Menemen Sos Tarifi
El Açması Gözleme
Tereyağlı Mercimek Çorbası (Soğansız)
Hdabla | © 2025 |