Çikolatalı Kek
Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 tablet sütlü yahut bitter çikolata (ben sütlü kullandım)
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce yumurta ve şekeri yeterlice çırpıyoruz, geriye kalan malzemeleride ekleyip klasik pandaspanya kıvamında kek elde ettikten.
- Sonra 3 yemek kaşığı tereyağla birlikte erittiğimiz çikolatayı kek harcımıza ek ediyoruz.
- Göz kararı un, vanilya ve kabartma tozunuda ekleyip, yağlamış olduğumuz istediğimiz kek kalıplarına orantılı bir formda döküyoruz.
- Harcın içine de boldan damla çikolataları eklemeyi unutmadığımız üzere kalıplara döktükten sonrada her birinin üzerine olacak halde damla çikolata serpiyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst ayarda 25 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra servise hazır afiyet olsun.
Çikolatalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













