Çikolatalı Kek

Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 160 gram bitter çikolata
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve bitter çikolatayı küçük modüllere ayırıp sos tenceresine alın ve orta ateşte erinceye kadar bekletin.
  2. Yumurtaları ve şekeri bir kapta mikserle çırpın, içine tereyağı karışımı ekleyin.
  3. Süt, kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ek edip karıştırın.
  4. Kek kalıbı yağlayın, hamuru kalıba aktarıp 170 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
  5. Soğumaya bırakın, dondurma ile servis yapın.

Çikolatalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Efsane Borcam Tatlısı (Videolu)
Ekmek Hamuruyla Pişi Tarifi (Videolu)
Anne Keki
Tuzlu Kurabiye
Renkli Koko
Cheesecake Tadında Borcamda Bulut Kek
Hdabla | © 2025 |