Çikolatalı Güllaç
Çikolatalı Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 7-8 adet güllaç yaprağı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 80 gram sütlü çikolata
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım paket sıvı krema
- 1 paket vanilya
Arası için;
- Fındık
- Ceviz
- Antep fıstığı (evinizde ne varsa hiç kullanmayadabilirsiniz )
Çikolatalı Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım sütü, şekeri, kakaoyu bir tencereye alalım karıştırarak 5 dakika kaynatalım. Kaynayan şerbete vanilya ve sıvı kremayı ve çikolataları ekleyip soğumaya bırakalım.
- Bu ortada güllaç yapraklarını üçgen halinde kırıp borcama dizelim, soğuyan şerbetimizden bir kepçe 1 kepçe alıp, yaprakların üzerine dökelim.
- Bir kaç kat yaprak dizip kıyılmış fındıkları ekleyelim ve tekrardan yaprak dizip şerbetleme yaparak tatlımızı hazırlayalım.
- En üst katada şerbet dökerek tatlımızı hazırlamayı bitirelim. Hepsi bu kadar üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun 🤎
Çikolatalı Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












