Çikolatalı Cookies

Çikolatalı Cookies Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı sıvı yağ (bardak ölçüsü 200 ml)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tepeleme kakao ( dark kullandım şayet ki olağan kakao kullanırsanız 2 yemek kaşığı)
- 1 su bardağı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Çikolatalı Cookies Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sırasıyla sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta yı karıştırma kabına alıp 5 dk karıştırıyoruz yeterlice özleşsin diye.
- Ardından vanilya damla çikolata ve kakao ekleyip karıştırmaya devam edelim.Zaten çabucak kıvam alıyor.
- Kabartma tozu ve unu ekleyip artık hamuru toparlayalım.
- Hamur cıvık olursa un eklemesi yapabilirsiniz lakin kıvamı bir tık yağlı üzere elinize gelecek o yüzden fazla un ek etmeyin.
- Yuvarlama sürecine geçmeden evvel fırınınızı açın ısınmaya başlasın kurabiyeleri soğuk fırına koyarsanız kabarmaz yayılır.
- Şimdi ceviz büyüklüğüne modüller alıp yuvarlayın hafifçe bastırın kalınlığı muhafazaya çalışın.
- 180 derece ısınmış fırına verin.
- 10 dk piştikten sonra fırını açın kurabiyenin ortasına dokunun hafif yumuşaklık varsa fırından çıkartın altı düz bir bardakla hafifçe pişmiş kurabiyelerin üzerine bastırın ve soğumaya bırakın.
Çikolatalı Cookies Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


