Çikolatalı Cheesecake

Çikolatalı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 540 gram labne
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram tereyağ
Sosu için;
- 1 paket krema
- 60 gramlık 2 paket bitter çikolata
Çikolatalı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Labne ve şekeri çırpın. Nişasta,vanilya,krema,yumurta ve unu sırasıyla ekleyip her birini ekledikten sonra çırpın.
- Tabanı için bisküvileri ezin. Yağı eritip soğutun.
- Soğuyunca bisküviler ile karıştırıp kelepçeli kek kalıbının tabanına yaydırın. (kalıbın dış kısmını aleminyum folyo ile kaplayın ki çok kızarmasın).
- Cheesecake tabanını ve hazırladığınız iç kremasını birleştirmeden 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Çıkarıp kremayı tabanla birleştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 50 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Pişirme süreci yaparken ısıya sağlam bir kabın içerisinde su koyun.
- Pişirme sürecini bitince fırından çabucak çıkarmayın kapağı yarı açık halde 1 saat kadar bekletin.Aksi halde cheesecake te çatlamalar olur.
- Sosu için krema bir tencereye alınarak ısıtılır ve ocaktan alınınca içine çikolatalar eklenerek eritilir.
- Hem cheesecake hem çikolata sosu soğutulur ve sonrasında sosla birleştirilir.
Çikolatalı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






