Çikolatalı Cheesecake

Çikolatalı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

  • 540 gram labne
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema

Tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağ

Sosu için;

  • 1 paket krema
  • 60 gramlık 2 paket bitter çikolata

Çikolatalı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Labne ve şekeri çırpın. Nişasta,vanilya,krema,yumurta ve unu sırasıyla ekleyip her birini ekledikten sonra çırpın.
  2. Tabanı için bisküvileri ezin. Yağı eritip soğutun.
  3. Soğuyunca bisküviler ile karıştırıp kelepçeli kek kalıbının tabanına yaydırın. (kalıbın dış kısmını aleminyum folyo ile kaplayın ki çok kızarmasın).
  4. Cheesecake tabanını ve hazırladığınız iç kremasını birleştirmeden 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  5. Çıkarıp kremayı tabanla birleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 50 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  7. Pişirme süreci yaparken ısıya sağlam bir kabın içerisinde su koyun.
  8. Pişirme sürecini bitince fırından çabucak çıkarmayın kapağı yarı açık halde 1 saat kadar bekletin.Aksi halde cheesecake te çatlamalar olur.
  9. Sosu için krema bir tencereye alınarak ısıtılır ve ocaktan alınınca içine çikolatalar eklenerek eritilir.
  10. Hem cheesecake hem çikolata sosu soğutulur ve sonrasında sosla birleştirilir.

Çikolatalı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Karamelli Cheesecake
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubai Çikolatası
Elmalı Kurabiye
Ispanaklı Köfte
Hamburger (Whopper)
Bol Soslu Islak Kek
Fırında Lahana Sarması
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.