Çikolatalı Cheesecake

Çikolatalı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 200 gram burçak bisküvi
  • 60 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt

Kreması için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 600 gram labne peyniri
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket krema

Çikolata sosu için;

  • 160 gram çikolata (bitter ve sütlü karışık kullandım)
  • 1 paket sıvı krema

Çikolatalı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle cheesecake tabanı için bisküvileri kıralım. Bunun için bisküvileri fermuarlı poşete doldurup üzerinden merdane ile geçmeniz kâfi. Hepsinin un ufak olmasına gerek yok, ortada kalan irili ufaklı kesimler da farklı bir doku veriyor 🙂
  2. Genişçe bir kaseye kırılmış bisküvileri, eritilmiş tereyağı, süt ve kakaoyu alıp karıştıralım.
  3. Kelepçeli kalıbın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım. 24 cm lik kalıp kullandım, varsa bir uzunluk daha küçük kullanırsanız daha kalın bir cheesecake elde edersiniz.
  4. Tabanı için hazırladığımız harcı kalıba boşaltıp bastırarak sıkıştıralım.
  5. Krema hazırlanıncaya kadar kalıbı buzdolabına kaldıralım.
  6. Cam kasede 4 yumurta ile şekeri çırpalım.
  7. Kaseyi içinde su bulunan bir tencerenin üzerine oturtarak ocağa alalım.
  8. Sürekli karıştırarak şekerler eriyip karışım beyazlaşıncaya kadar (yaklaşık 10 dk) pişirelim.
  9. Daha sonra (elimizin yanmaması için kesinlikle eldiven kullanalım) kaseyi tencerenin üzerinden alarak öbür bir tencereye boşaltalım.
  10. Üzerine suyunu süzdürdüğümüz labne peynirleri, krema, kakao ve vanilyayı ek ederek çırpalım.
  11. Tekrar ocağa alıp yoğunlaşıp kaynayınca kadar karıştırarak pişirelim.
  12. Hazırladığımız kremayı kalıba boşaltıp üzerini düzeltelim.
  13. Soğurken kuruyup çatlamaması için streç sinema ile kapatalım.
  14. Diğer taraftan çikolata sosu için kremayı kaynama sıcaklığına kadar ısıtıp ocaktan alalım.
  15. Çikolataları ek edip eriyinceye kadar karıştıralım.
  16. Çikolata sosunu da son kat olarak kalıba boşaltalım ve soğumaya bırakalım. Sıcaklığı çıkınca üzerine bir kapak örterek tatlımızı bir gece buzdolabında dinlendirelim.
  17. Ertesi gün dilediğiniz formda süsleyerek dilimleyip servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Çikolatalı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaptan’dan Enfes Sebzeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Lazanya
Kuzu Marullu Burata Salatası
Kakaolu Islak Kurabiye
Bir Hamurdan Beş Çeşit Poğaça
Buzluk Kahvesi
Hdabla | © 2025 |