Çikolatalı Borcam Pastası
Çikolatalı Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 buçuk su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kakao
Üzeri için;
- 2 paket toz şanti
- 2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
- 1,5 bardak süt
Çikolatalı ganaj için;
- 1 paket krema
- 80 gram bitter çikolata
Çikolatalı Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pastanın keki için 4 tane yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri bir kaba alıyoruz.
- İyice beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
- Yarım su bardağı sıvı yağ ve bir su bardağı süt ek ettikten sonra biraz daha karıştırıyoruz.
- Daha sonra un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz daha sonra tüm gereçleri tekrardan mikser yardımıyla çırpıyoruz.
- Hazırladığımız karışımı yağlanmış kare borcama dökerek yayıyoruz.
- Önceden 175 dereceye ısıttığımız fırında 25 dakika boyunca kekimizi pişiriyoruz.
- Pişen keki bir kaç dakika bekletiyoruz.
- Ardından keki süt ile ıslatıyoruz.
- Daha sonra tatlının kremasını hazırlıyoruz.
- Şantinin içerisine kahvaltılık çikolatayı da ekliyoruz ve kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Hazırladığımız kremayı sütünü büsbütün çeken ve soğuyan kekin üzerine sürüyoruz.
- Bu biçimde pastamızı 1 saat boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra pastanın üzeri için sıvı kremayı bir tavaya alarak ısıtıyotuz ve daha sonra bitter çikolatayı ekleyip, eriyip homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz.
- Oda sıcaklığına gelinceye kadar soğuttuğumuz ganajı pastanın üzerine gezdiriyoruz.
- Pastamızı mümkünse bir gece boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Son olarak pastayı dilimleyip dilediğiniz biçimde süsleyerek servis edebilirsiniz.
Çikolatalı Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














