Çikolatalı Borcam Pastası
Çikolatalı Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı süt
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao (tüm materyaller oda ısısında)
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket sıvı krema
- 100 gram bitter + 100 gram sütlü çikolata
Üzeri için:
- 130 gram rendelenmiş çikolata
- Antepfıstığı tozu
- File badem
Çikolatalı Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurta ve şekeri bembeyaz köpük kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Sütü ve sıvı yağını ek edip çırpmaya devam edelim.
- Un, kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip alttan üste gerçek köpüğü söndürmeden spatulayla karıştıralım, yağlanmış büyük uzunluk kare borcama karışımı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt-üst ayar fırında denetimli bir biçimde pişmeye bırakalım.
- Fırından aldığımız kekin birinci sıcaklığı çıkınca 1 bardak sütle ıslatalım.
- Kremasını hazırlayalım. Tencereye sütü, unu, şekeri, nişastayı, vanilini alıp karıştıralım ve ocağa alalım.
- Koyulaşınca ocağın altını kapatıp çikolataları ekleyelim ve karıştırıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan muhallebiye sıvı kremayı ek edip pürüzsüz olacak biçimde mikserleyelim. Çikolatalı kremamız hazır.
- Kekin üzerine kremamızı gezdirelim ve üzerini de rendelenmiş çikolata, file badem parçacıkları ve antepfıstığı tozuyla süsleyelim.
- Bir gece buzdolabında dinlendirelim ve afiyetle tüketelim. 🌹
Çikolatalı Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















