Çikolatalı Borcam Pastası

Çikolatalı Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı süt
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao (tüm materyaller oda ısısında)

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket sıvı krema
  • 100 gram bitter + 100 gram sütlü çikolata

Üzeri için:

  • 130 gram rendelenmiş çikolata
  • Antepfıstığı tozu
  • File badem

Çikolatalı Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki için yumurta ve şekeri bembeyaz köpük kıvamına gelene kadar çırpalım.
  2. Sütü ve sıvı yağını ek edip çırpmaya devam edelim.
  3. Un, kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip alttan üste gerçek köpüğü söndürmeden spatulayla karıştıralım, yağlanmış büyük uzunluk kare borcama karışımı dökelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece alt-üst ayar fırında denetimli bir biçimde pişmeye bırakalım.
  5. Fırından aldığımız kekin birinci sıcaklığı çıkınca 1 bardak sütle ıslatalım.
  6. Kremasını hazırlayalım. Tencereye sütü, unu, şekeri, nişastayı, vanilini alıp karıştıralım ve ocağa alalım.
  7. Koyulaşınca ocağın altını kapatıp çikolataları ekleyelim ve karıştırıp soğumaya bırakalım.
  8. Soğuyan muhallebiye sıvı kremayı ek edip pürüzsüz olacak biçimde mikserleyelim. Çikolatalı kremamız hazır.
  9. Kekin üzerine kremamızı gezdirelim ve üzerini de rendelenmiş çikolata, file badem parçacıkları ve antepfıstığı tozuyla süsleyelim.
  10. Bir gece buzdolabında dinlendirelim ve afiyetle tüketelim. 🌹

Çikolatalı Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Midye Börek
Hazır Yufkadan Dışı Çıtır Kıymalı Börek
Köfteli Patates Yemeği (8+ Ay)
Çay Saati
Milföylü Tost
Domates Soslu Patlıcan Kızartması
Hdabla | © 2025 |