Çikolatalı Bisküvili Pasta
Çikolatalı Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre kutu süt
- Yarım su bardağısıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı dolu nişasta
- 3 yemek kaşığı dolu kakao
- 75 gram tereyağ
- 160 gram çikolata
- 1 paket vanilya
- 450 gram bisküvi
Bisküvileri ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Süslemek için;
- Hindistancevizi
Çikolatalı Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhabalar, pastamızı çikolatalı sosunu yaparak başlıyoruz. Orta uzunluk tenceremize süt, sıvı yağ, şeker, nişasta ve kakaoyu ekleyip çırpıcı yardımıyla homojen olana kadar karıştırdıktan sonra ocağımızın altını orta ateşte açıp pişirmeye bırakıyoruz.
- Yaptığımız sosumuzun kıvamı göz göz olup kaynayınca kadar karıştırmayı ihmal etmiyoruz. Piştikten sonra ocaktan alıp çikolata, tereyağ ve vanilyayı sosumuza ekleyip, karıştırıyoruz ve 5dk dinlenmeye bırakıyoruz.
- Pastamızı yapacağımız kabı 1 spatula yardımıyla sıvı yağ ile yağlıyoruz. Bisküvilerimizi sütle ıslatıp, sırayla diziyoruz. Bir kat bisküvi bir kat sos biçiminde ilerliyoruz.
- Son kısımda hindistan cevizi ile süsleyip, 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Çikolatalı Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











