Çikolatalı Ayıcık Kurabiye
Çikolatalı Ayıcık Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram margarin yahut tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 kaşık dolusu süt kaymağı (yoksa 1 tatlı kaşığı süzme yoğurt)
- 1 çay bardağı şeker (küçük çay bardağı)
- 2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 pk vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un ( yumuşak hamur olacak)
Üzerine;
- Beyaz ve sütlü çikolata
Çikolatalı Ayıcık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısında yağımıza,yumurta,sürülebilir çikolata ve şekeri ekleyip düzgünce karıştıralım.
- Daha sonra vanilya,kakao,kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip elimizle yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzdan ayıcığın başı için küçük kesim koparıp, yuvarlayalım. Ve kulakları içinde iki adet bilye büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
- Yuvarladığımız baş kısmını elimizle yavaşça bastıralım. Kulakları büyük yuvarlağa yavaşça yapıştıralım.
- 170 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif çatlayana kadar pişirelim.
- Pişen kurabiyeler soğuyunca, benmari adabı eritilmiş çikolata ile evvel beyaz kısmını, sonra sütlü çikolata kısmını tamamlayalım.
- Buzdolabında bekletip çikolataları dondurduktan sonra mis üzere #ayıcıkkurabiye miz hazır. 👌🏻😋✔️.
Çikolatalı Ayıcık Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















