Çikolatalı Ayıcık Kurabiye

Çikolatalı Ayıcık Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 kaşık dolusu süt kaymağı (yoksa 1 tatlı kaşığı süzme yoğurt)
  • 1 çay bardağı şeker (küçük çay bardağı)
  • 2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 pk vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( yumuşak hamur olacak)

Üzerine;

  • Beyaz ve sütlü çikolata

Çikolatalı Ayıcık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısında yağımıza,yumurta,sürülebilir çikolata ve şekeri ekleyip düzgünce karıştıralım.
  2. Daha sonra vanilya,kakao,kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip elimizle yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurumuzdan ayıcığın başı için küçük kesim koparıp, yuvarlayalım. Ve kulakları içinde iki adet bilye büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
  4. Yuvarladığımız baş kısmını elimizle yavaşça bastıralım. Kulakları büyük yuvarlağa yavaşça yapıştıralım.
  5. 170 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif çatlayana kadar pişirelim.
  6. Pişen kurabiyeler soğuyunca, benmari adabı eritilmiş çikolata ile evvel beyaz kısmını, sonra sütlü çikolata kısmını tamamlayalım.
  7. Buzdolabında bekletip çikolataları dondurduktan sonra mis üzere #ayıcıkkurabiye miz hazır. 👌🏻😋✔️.

Çikolatalı Ayıcık Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kavrulmuş Arpa Şehriyeli Havuç Salatası
En Güzel Kabak Mezesi
Rizemin Karalahana Yemeği
Fırında Şeftali Reçeli
İncir Uyutması/ İncir Muhallebisi
Ferah Salata
Hdabla | © 2025 |