Çikolata Yuvalı Kurabiye
Çikolata Yuvalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- Kahvaltılık çikolata
Çikolata Yuvalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ben tereyağını büsbütün erittim o denli kullandım karıştırma kabına aldıktan sonra şekeri ekledim ve 3 dk çırpın.
- Ardından tereyağı yumurtayı pişirmeyecek kadar soğuduysa yumurta, sıvı yağ ve başka tüm gereçleri ekledim ve yoğurdum.
- Çok sert olmayan klasik bi kurabiye hamuru elde edeceğiz.
- Ceviz büyüklüğünde hamurlar alıp yuvarlak halde tepsiye dizelim.
- Ben orta yuvaları açmak için havanın ezme sopasını kullandım çok bastırmadan biçim verdim.
- Hafif çukur kâfi zira çok bastırınca kurabiye çatlıyor.
- Parmağınızla da bastırabilirsiniz alışılmış.
- 170 derece evvelce ısıtılmış fırında 15 dk pişirdim.
- Pişip birinci sıcağı çıktıktan sonra çay kaşığı yardımıyla sürülebilir çikolatayı ekledim ve 5 dk buzdolabında bekletip servis yaptım.
Çikolata Yuvalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











