Çikolata Yuvalı Kurabiye

Çikolata Yuvalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • Kahvaltılık çikolata

Çikolata Yuvalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ben tereyağını büsbütün erittim o denli kullandım karıştırma kabına aldıktan sonra şekeri ekledim ve 3 dk çırpın.
  2. Ardından tereyağı yumurtayı pişirmeyecek kadar soğuduysa yumurta, sıvı yağ ve başka tüm gereçleri ekledim ve yoğurdum.
  3. Çok sert olmayan klasik bi kurabiye hamuru elde edeceğiz.
  4. Ceviz büyüklüğünde hamurlar alıp yuvarlak halde tepsiye dizelim.
  5. Ben orta yuvaları açmak için havanın ezme sopasını kullandım çok bastırmadan biçim verdim.
  6. Hafif çukur kâfi zira çok bastırınca kurabiye çatlıyor.
  7. Parmağınızla da bastırabilirsiniz alışılmış.
  8. 170 derece evvelce ısıtılmış fırında 15 dk pişirdim.
  9. Pişip birinci sıcağı çıktıktan sonra çay kaşığı yardımıyla sürülebilir çikolatayı ekledim ve 5 dk buzdolabında bekletip servis yaptım.

Çikolata Yuvalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Magnolia (Kavanoz Tatlısı)
Karamelli Trileçe
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Bebek Cheesecake
Patlıcan Musakka
Tavuk Tantuni ( Ev Yapımı)
Hdabla | © 2025 |