Çikolata Soslu Toplar

Çikolata Soslu Toplar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kakaolu petit beurre (petibör) bisküvi
- 200 gram labne/ekşi krema ya da lor peynir (tatlı yahut ekşi)
- 2 yemek kaşığı sürülebilen çikolata (örneğin:çokokrem)
- 50 gram yer fıstığı yahut fındık
- 1 paket hazır çikolata sosu yahut 100 gram lık çikolata
Çikolata Soslu Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Petibör bisküvimizi blender yardımıyla uygunca toz haline getirelim ve evvel iki yemek kaşığı çokokrem, akabinde 200 gram lık labne ya da ekşi krema yahut lor peyniri ek edip güzelce yoğuralım.
- Hamur kıvamına gelince ondan küçük toplar yapalım.
- Orta büyüklükteki bir toptan neredeyse 16 adet yapılabilmektedir.
- Toplarımızı buzlukta 1 saat kadar dinlendirelim.
- Ardından bir tencerede çikolata sosumuzu hazırlayalım yahut 100 gram lık bir paket çikolatayı benmari eritelim.
- Buna ilaveten meskendeki materyallerle de çikolata sosu yapabiliriz.
- Bunun için bir yemek kaşığı un,bir bardak süt,yarım bardak sıvı yağ, iki yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı kakaoyu orta ateşte tıpkı anda çırpıcı yardımıyla derin bir tencerede karıştırmak kâfi.
- Ardından soğuyan sosumuzun üzerine blender yardımıyla parçaladığımız yerfıstığını ekliyip düzgünce karıştırıyoruz.
- 1 saatin sonunda toplarımızı bir kürdan yardımıyla sosa daldırıp çıkarıyoruz, her tarafının kaplanmasına dikkat edelim.
- Bu ortada sos güzelce katı olmalı. Akabinde tekrar buzlukta 15-20dk lık dinlenmeye bırakalım. Ve sonunda tanımımız hazır. İster çay,ister kahvenin yanına bilhassa iftardan sonra çok yakışacak. Deneyeceklere şimdiden bon appetite!.
Çikolata Soslu Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

