Çikolata Soslu Tavuk Göğsü

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 120 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Sosu için;
- 2.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım paket krema
Üzeri için;
- Kakao
- Tablet çikolata
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı eritip unu ekleyip unun rengini değiştirmeden kavuruyorum fakat bu çok değerli muhakkak rengi kararmamalı un kokusu hafif çıktıktan sonra üzerine sütü şekeri ekleyip çok yeterli karıştırmamız gerekiyor.
- Ocağa alıp pişene kadar karıştırmaya devam ediyoruz .
- Muhallebimiz göz göz olduktan sonra ocaktan alıp vanilya ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra kremşanti ekleyip mikseri çırpıcı aparatıyla 5 dakika boyunca karıştırmalı yani mühlet çok kıymetli 5 dakika katiyen karıştırmalı başta katı üzere görünebilir fakat sonradan gitgide sıvılaşıyor muhallebi.
- Sos için tencereye sütü ,nişasta, kakao ve şekeri ekleyip karıştırıp ocağa alalım göz göz olana kadar karıştırıyoruz.
- Kenara alıp soğumaya bırakalım ,soğuduktan sonra yarım kutu krema ekleyip karıştıralım bu çok kıymetli ipek üzere bir kıvam elde edilmesi gerekiyor yani çok karıştırmalı.
- Tepsiye evvel muhallebiyi döküp güzelce yayıyoruz ,sosu dökmeden evvel yarım saat kadar dolapta bekletiyoruz ,üzerine sosu dökelim güzelce yayalım ve en üste kakaoyu süzgeçle serpip en üstede çikolata rendeleyip servis yapıyoruz afiyet olsun 💫.
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


