Çikolata Soslu Muzlu Tart Kek

Çikolata Soslu Muzlu Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı + 2 kaşık şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik süt
- Hazır çikolata sosu
- 2 buçuk bardak süt
- 3-4 adet muz
Çikolata Soslu Muzlu Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekimizin hamurunu hazırlayalım.
- Şeker ve yumurtayı çırpıp köpürtelim ve sıvıları ekleyelim sırasıyla.
- Son olarak katıları ekleyip mikserin en düşük ayarında çırpalım.
- Tart kalıbını evvel katı yağ ile yağlayıp sonra un serpelim ve kek hamurunu döküp eşit yayalım.
- 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20-30 dakika denetimli pişirelim.
- Pişen keki soğuyunca kalıptan çıkarıp üzerine kaşıkla sütü gezdirelim.
- Daha sonra dilimlediğimiz muzları üzerine dizelim.
- Pişirdiğimiz çikolata sosunu soguyana kadar ortada karıştıralım kabuk bağlamaması için.
- Muzların üzerine gezdirip evimizdeki materyallerle pastamızı süsleyelim.
- Dolaba atıp en az bir saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
Çikolata Soslu Muzlu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







