Çikolata Soslu Muhallebi

Çikolata Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolatalı sos için;

  • 1 paket hazır çikolatalı sos
  • 2,5 su bardağı süt

Süslemek için;

  • Dondurulmuş meyve
  • Çeşitli fıstık cinsleri vb. isteğe bağlı kullanabilirsiniz

Çikolata Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alarak güzelce karıştıralım.
  2. Ardından ocağa alalım ve kıvam alıp yoğunlaşana kadar karıştırarak kısık ateşte pişirelim. (bu etapta tencerenin tabanını tutmaması için dikkat edelim!).
  3. Üzeri göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım ve içerisine vanilya ile tereyağı ekleyerek karıştıralım.
  4. Hazırladığımız muhallebimizi kuplarımıza eşit bir halde dolduralım. Ve soğuması için kenara alalım.
  5. Muhallebilerimiz soğurken çikolata sosumuz için; 2 su bardağı süt ve 1 paket hazır çikolatalı sosumuzu tencereye alarak göz göz olana kadar karıştıralım.
  6. Göz göz olup kaynadıktan sonra birinci sıcağının çıkması için 1-2 dakika kenara alalım. (kenara aldığımız sosu kabuk tutmaması için orta ara karıştıralım. ).
  7. Hazır olan sosumuzuda muhallebileremizin üzerine eşit bir biçimde paylaştıralım.
  8. Kuplarımızı 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra,üzerini dilediğiniz biçimde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsunn♡.

Çikolata Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Belen Tava
Haşhaşlı Kalburabastı
3 Malzemeli Kurabiye
Diyet Sufle
Bezirgani Mezeai
Patatesli Yemek
Hdabla | © 2025 |