Çikolata Soslu Muhallebi

Çikolata Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Çikolata sos;

  • 1 paket 80 gram çikolata
  • Yarım paket krema (100 ml)

Çikolata Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye tereyağını ve sıvı yağını ekliyoruz.
  2. Unu eleyerek ekleyip kokusu çıkana kadar orta ateşte kavuruyoruz.
  3. Yavaş yavaş sütü ekliyoruz.
  4. Topaklanmaması için daima karıştırıyoruz.
  5. Piştikten sonra içine vanilya ekleyip blendırdan geçiriyoruz.
  6. Kremayı ısıtıp çikolataları içine eritiyoruz.
  7. Kaselere evvel muhallebi sonra çikolata sosu döküyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.

Çikolata Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ezme Turşu
Ciğer Köftesi
Milföyleri Tahinli Tatlı
Kahvaltıların Vazgeçilmezi Mıhlama
Sağlıklı Hurma Topları
Mantarlı Domatesli Et Yemeği
Hdabla | © 2025 |