Çikolata Soslu Kurabiye

Çikolata Soslu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında margarin yahut tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı un (kontrollü ekleyin gerekirse eklenebilir)

Çikolata sosu için;

  • 100 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Bulamak için;

  • Rendelenmiş ceviz içi ve hindistan cevizi (isteğe bağlı olarak toz antep fıstığı da olabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)

Çikolata Soslu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle un hariç tüm gereçleri bir kapta yeterlice karıştırın akabinde unu denetimli halde ekleyin ve yeterlice yoğurun, hamur ele yapışmayan ve yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.
  2. Yoğurma süreci bitince ister uzun ister yuvarlak isterseniz kurabiye hal aparatlarınız varsa onları kullanın.
  3. Şekil verme süreci bitince 170 derecelik fırında hafif rengi pembe oluncaya kadar yaklaşık 35 20 dakika kadar pişirin.
  4. Bu ortada da bir tavaya evvel margarin yahut tereyağı alıp eritin ve akabinde süt, şeker ve kakaoyu ekleyin ve pişirin.
  5. Kurabiyler de pişince fırından çıkarıp çikolata sosa uçlarını batırıp akabinde hindistan cevizi ve rendelenmiş ceviz içine bulayın ya da yalnızca çikolata soslu olarak da kalabilir.Afiyet olsun.

Çikolata Soslu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Erik Kızılcık Kompostosu
Susamlı / Çörekotlu Tuzlu Kurabiye
Kurabiye (Tadımlık)
Meyveli Kış Keki
Havuç Mezesi
Kremalı Havuçlu Kek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet