Çikolata Bun

Çikolata Bun Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram un elenmiş (2 su bardağı)
- 30 gram şeker
- 1 tutam tuz
- 1 tepeleme çay kaşığı kuru maya
- 120 ml ılık süt (1/2 (yarım) su bardağı)
- 1 orta uzunluk yumurta
- 40 gram yumuşak tereyağı (3 yemek kaşığı)
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
Doldurmak için;
- Nutella ya da marmelat
Fırçalamak için;
- Yumurta sarısı
- Fırından çıktıktan sonra isteğe nazaran pudra şekeri
Çikolata Bun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elenmiş unun içine bir çukur açın. Çukura kuru maya, 1 tatlı kaşığı şeker ve 2-3 yemek kaşığı ılık sütü ekleyin. Yavaşça karıştırın, üzerini kapatın ve maya köpürmeye başlayana kadar (yaklaşık 10 dakika) bekletin.
- Kalan materyalleri ekleyin. Pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar her şeyi yoğurun. Hamuru örtün ve hacmi iki katına çıkana kadar yaklaşık 1 saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
- Hamuru unlanmış bir yüzeyde tekrar yoğurun. İki eşit kesime bölün ve toplar haline getirin. Bir hamur topunu yaklaşık 25 cm çapında bir daireye açın ve 8 eşit üçgene kesin.
- Doldurmadan evvel, biçimi büyütmek ve çörekleri daha havadar hale getirmek için her üçgeni elinizle yahut küçük bir merdane kullanarak yavaşça uzunlamasına ve enine hakikat gerin.
- Her üçgenin daha geniş tarafına bir çay kaşığı çikolata sürün ve yavaşça yayın. Geniş kenarı bir sefer dolgunun üzerine katlayın ve kenarları sıkıca bastırın.
- Üçgenin kalan kısmında 5 kesik yapın, uca yanlışsız kesin lakin büsbütün kesmeyin. Üçgeni uca yanlışsız yuvarlayın ve uçlarını birleştirerek hilal biçimi verin.
- Çörekleri parşömen kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin ve yaklaşık 20 dakika tekrar mayalanmaya bırakın.
- Yumurta sarısı sürün. Fırını 180°c’ye (üst/alt ısıtma) evvelden ısıtın ve çörekleri altın rengi kahverengi olana kadar 20-25 dakika pişirin.
- İsteğe nazaran servis etmeden evvel soğumaya bırakın ve pudra şekeri serpin.
Çikolata Bun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
