Çikolata Bombası
Çikolata Bombası Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 150 g bitter çikolata
- 250 g tereyağı
- 3 adet yumurta
- 135 gram toz şeker & 1 packet vanille şekeri
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Ganaj (çikolata kreması) için;
- 100 ml krema
- 100 g bitter çikolata
Çikolata Bombası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını ısıtıyoruz. Kelepçeli kalıbımızı tereyağı ile yağlıyoruz.
- Bir tencerede suyu kaynayıp buhar çıkana kadar ısıtıyoruz. Sonra tencereyi ocaktan alıyoruz. Tereyağını ve çikolatayı bir kaseye alıyoruz. Kaseyi tencerenin üzerine yerleştirip, karıştırıyoruz, materyaller eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Çikolatalı karışımı bir kenarda bekletiyoruz. Yumurtaları teker teker kırıyoruz ve bir tutam tuz ekliyoruz. Akabinde vanilinli şekeri ve toz şekeri ilave edip, karışım güzelce homojen olana kadar çırpıyoruz.
- Şimdi un, kakao ve bir kaşık kabartma tozunu ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.
- Daha sonra ılımış çikolatalı tereyağ karışımını hamura ekliyoruz ve son sefer mikserle karıştırıyoruz. Akabinde yağladığımız fırın çerçevesini alıp karışımı içine döküyoruz.
- Keki 175 derecede denetimli bir biçimde 25–30 dakika pişiriyoruz. Kürdan testi yapıyoruz – kürdana hamur yapışıyor mu diye denetim ediyoruz. Şayet hiçbir şey yapışmıyorsa, keki fırından çıkarıyoruz.
- Ganaj için; sıvı kremayı alıyoruz, tencereye koyup bir kez ısıtıyoruz. Çikolatayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Fırın çerçevesini çıkarıyoruz ve ganajı ılık kekin üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun. 🌿✨
Çikolata Bombası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















