Çikolata Bombası

Çikolata Bombası Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru için;

  • 150 g bitter çikolata
  • 250 g tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 135 gram toz şeker & 1 packet vanille şekeri
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Ganaj (çikolata kreması) için;

  • 100 ml krema
  • 100 g bitter çikolata

Çikolata Bombası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını ısıtıyoruz. Kelepçeli kalıbımızı tereyağı ile yağlıyoruz.
  2. Bir tencerede suyu kaynayıp buhar çıkana kadar ısıtıyoruz. Sonra tencereyi ocaktan alıyoruz. Tereyağını ve çikolatayı bir kaseye alıyoruz. Kaseyi tencerenin üzerine yerleştirip, karıştırıyoruz, materyaller eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Çikolatalı karışımı bir kenarda bekletiyoruz. Yumurtaları teker teker kırıyoruz ve bir tutam tuz ekliyoruz. Akabinde vanilinli şekeri ve toz şekeri ilave edip, karışım güzelce homojen olana kadar çırpıyoruz.
  4. Şimdi un, kakao ve bir kaşık kabartma tozunu ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.
  5. Daha sonra ılımış çikolatalı tereyağ karışımını hamura ekliyoruz ve son sefer mikserle karıştırıyoruz. Akabinde yağladığımız fırın çerçevesini alıp karışımı içine döküyoruz.
  6. Keki 175 derecede denetimli bir biçimde 25–30 dakika pişiriyoruz. Kürdan testi yapıyoruz – kürdana hamur yapışıyor mu diye denetim ediyoruz. Şayet hiçbir şey yapışmıyorsa, keki fırından çıkarıyoruz.
  7. Ganaj için; sıvı kremayı alıyoruz, tencereye koyup bir kez ısıtıyoruz. Çikolatayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  8. Fırın çerçevesini çıkarıyoruz ve ganajı ılık kekin üzerine döküyoruz.

Afiyet olsun. 🌿✨

Çikolata Bombası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Köftesi ( Tam Ölçü İle Muhteşem )
Portakal Kokulu Kek (Denemeden Geçme)
Kıymalı Beşamelli Patlıcan
Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Börek Yemeği (Videolu)
Doğal Ev Yapımı Pulbiber (Videolu)
Hdabla | © 2025 |