Çikalotalı Petibörlü Pasta

Çikalotalı Petibörlü Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı+1 yemek kaşığı şeker tozu
  • 1 adet vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt

Çikalotalı Petibörlü Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çikolatası. Tencereye kakao, şeker tozu, un ve sütü alarak karıştırıyoruz.
  2. Ocağa koyup katılaşıp göz-göz olana kadar karıştırıyoruz.
  3. Ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ek edip tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz.
  4. Çikolatayı soğumaya bırakıyoruz.
  5. Petibörleri kapa yerleştirip üzerine çikolata sürüyoruz. Evvelden fırçayla bu azcık çikolatayı kaba sürüyoruz ki, petibörler kaba yapışsın. Bol-bol sürelimki, petibör şiştikçe çikolatayı kendine çekip bizi çikolata sız bırakmasın😁.
  6. 2-ci kat petibörü yerleştiriyoruz.
  7. Sonra 10 tane petibörü ovup üzerine 6-7 yemek kaşığı çikolata döküp karıştırıyoruz.
  8. 2-ci kat petibörü üzerine petibörlü çikolatanın hepsini döküyoruz ve her tarafına dağıtıyoruz.
  9. Sonra 3-cü kat petibörü düzüyoruz. Onun üzerine sade petitbörü sütlü yaptığımız çikolatayı sürüyoruz veeee 4- ve kat petibörüde düzüp üzerine çikolatayı döküyoruz.
  10. Sonra buz dolabında 1 gün bekletiyoruz ki, petibör yumuşayıp pasta kıvamını alsın. Sonraaaa-afiyet olsunnnn🫠😘🥰🤤.

Çikalotalı Petibörlü Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Usulü Kuru Pasta
Sırrı Sosunda Çıtır Çıtır Sosyete Mantısı
Menemen
5 Dakikada Baton Bisküvi Tatlısı
Muhallebili Yaz Pastası
Kakolu Kek
Hdabla | © 2025 |