Çikalotalı Petibörlü Pasta
Çikalotalı Petibörlü Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket petibör
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı+1 yemek kaşığı şeker tozu
- 1 adet vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
Çikalotalı Petibörlü Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çikolatası. Tencereye kakao, şeker tozu, un ve sütü alarak karıştırıyoruz.
- Ocağa koyup katılaşıp göz-göz olana kadar karıştırıyoruz.
- Ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ek edip tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Çikolatayı soğumaya bırakıyoruz.
- Petibörleri kapa yerleştirip üzerine çikolata sürüyoruz. Evvelden fırçayla bu azcık çikolatayı kaba sürüyoruz ki, petibörler kaba yapışsın. Bol-bol sürelimki, petibör şiştikçe çikolatayı kendine çekip bizi çikolata sız bırakmasın😁.
- 2-ci kat petibörü yerleştiriyoruz.
- Sonra 10 tane petibörü ovup üzerine 6-7 yemek kaşığı çikolata döküp karıştırıyoruz.
- 2-ci kat petibörü üzerine petibörlü çikolatanın hepsini döküyoruz ve her tarafına dağıtıyoruz.
- Sonra 3-cü kat petibörü düzüyoruz. Onun üzerine sade petitbörü sütlü yaptığımız çikolatayı sürüyoruz veeee 4- ve kat petibörüde düzüp üzerine çikolatayı döküyoruz.
- Sonra buz dolabında 1 gün bekletiyoruz ki, petibör yumuşayıp pasta kıvamını alsın. Sonraaaa-afiyet olsunnnn🫠😘🥰🤤.
Çikalotalı Petibörlü Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






