Çiğköfte

Çiğköfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 3,5 su bardağı kaynar su
- 1 su bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe göre)
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 2-3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
Çiğköfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına 2 su bardağı bulguru ve 1 su bardağı irmiği alıp üzerine kaynar suyu döküp, karıştırıyoruz ve kapağını kapatıp 5 dakika bekletiyoruz. Beklerken isot ile sıvı yağı karıştırıp isot rengi çıkana kadar onuda bekletiyoruz.
- Sonra bulgurumuzun içine beklettiğimiz yağlı isotu döküp kimyon, kırmızı toz biber, karabiber, pul biber, domates salçası ekleyip yoğuruyoruz ve sonra nar ekşisini limon suyunu, tuzunu kontrollüce ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
- Daha sonra biçimini veriyoruz isterseniz bunları elinizde yoğurun istersenizde mutfak şefi kullanarak yapın ben bu türlü ikisinde de bu tanımı uyguluyorum.
Afiyet olsun.
Çiğköfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

