Ciğer Sote

Ciğer Sote Tanımı İçin Malzemeler
Ciğer sote için:
- 500 gram dana ciğer
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- Pul biber
- Tuz
Fırın patates için:
- 4-5 adet orta uzunluk patates
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- Kajun baharatı
- Pul biber
- Nane
- Tuz
- Soğan salatası:
- 3 adet orta uzunluk kırmızı soğan
- Sumak
- Tuz
Ciğer Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ciğerin zarı temizlendikten sonra küp küp doğranır. (bu süreci yapması için kasabınızdan da rica edebilirsiniz)
- El tavasına zeytinyağı konulur ve ocağa alınır. Isınan tavaya doğranan ciğerler ek edilir ve renk alana kadar sotelenir. Tuz ve pul biber de ek edilir.
- Patateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır. Cam bir kaseye alınır. Küp patateslerin üzerine nişasta, tuz, baharatlar ve zeytinyağı ek edilir. Düzgünce harmanlanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 200-220°c fırında 20-25 dk pişirilir.
- Soğanların kabukları soyulur ve ince ince piyazlık doğranır. Tuz ve sumak eklenir ve uygunca karıştırılır. Ciğer ve fırın patates sıcak olarak soğan salatası ile servis edilir. Afiyet olsun.
Ciğer Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












