Çiğ Köfte
Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı isot
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tozbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- 1 adet limon
- Sumak
Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru ısla. Öbür karışımları başka tabakta yumuşak bir kıvam alsın diye karıştır. Kuru soğanı ve sarımsağı rendele suyunu sık.
- Isladığın bulguru soğana koyarken az bir sıcak şu ile tekrar karıştırıp koy. Başka baharat karışımını da koyduktan sonra hepsini birlikte yoğur. Sıvıyağ elinizden azalana kadar yoğurmaya devam edin.
- En son yoğurma süreci bittikten sonra az bir yağ ile tekrar az bir yoğurup toparlayıp biçim verebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






