Çiğ Köfte

Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı kaynar su
- 2 yemek kaşığı isot
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı nar eksisi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet limonun suyu
Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba bulguru ve suyu koyup, üstü kapalı bir halde 15 dk bekletin.
- Bulgurunuz hazır olunca yoğurma kabına alın ve bütün materyalleri ekleyin ben makinede yaptım ve 15 dakikada hazırdı.
- Her 4-5 dakikada makineyi durdurup kaşık yardımı ile kenarlarını toparlayıp tekrar çalıştırdım ve 15 dakikada eksiksiz bir sonuç aldım şayet hamur yoğurma makineniz yok ise elinizle yaklaşık bir 25-30 dk yoğurmanızı tavsiye ederim deneyeceklere afiyet olsun ❤️
Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












