Çiğ Köfte

Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet kapya biber
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 bardak sıcak su

Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru yoğurma kabına alalım. Bulguru dökelim sıcak su ek edip karıştırın, kapakla kapatalım.
  2. Tavaya zeytinyağını aktaralım. Soğanı ve biberleri ince ince doğrayın. Tavaya ekleyelim.
  3. Domatesleri rendeleyin tavaya ek edin. Akabinde salçaları ve baharatları ekleyelim, iyicene karıştırın.
  4. Sos piştikten sonra bulguru içine dökelim karıştıralım, yoğuralım. Köfte formunda servis yapın. Herkese afiyet olsun.

Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İtalyan Soslu Spagetti
Porsiyonluk Künefe
Eti Fingerlı Pasta
Kaptandan Kavurmalı/Zeytinyağlı Kahvaltılık Çılbır
Kavurmalı Fırın Patates Yemeği
Bayat Simitle Kahvaltılık
Hdabla | © 2025 |