Çiğ Köfte

Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı esmer köftelik bulgur
  • 1.5 su bardağı kaynar su

Sos için;

  • 1 adet rendelenmiş suyu sıkılmış soğan
  • 3-4 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı domates rendesi ya da püre
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağından biraz fazla nar ekşisi
  • 2 limon suyu
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 2 çorba kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru kaynar su ile ıslatıp kenarda bekletiyoruz.
  2. Geri kalan tüm malzemeyi kasede karıştırıp dinlenen bulgurun üzerine döküp en az yarım saat ya da 45 dk özleşene kadar yoğuruyoruz.
  3. Sonrasında biçim verip yeşiilkler ile ikram ediyoruz.

Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orijinal Pastane Poğaçası
Chocolate Cookie
Burma Kadayıf
Elmalı Diyet Keki
Yumurta Salatası
Ördek Yumurta Ve Avakado Soslu Ekmek
Hdabla | © 2024 |