Çiğ Köfte

Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı esmer bulgur
- 5 su bardağı ılık su
- 3 adet orta uzunluk soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı isot
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet limon
Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma makinasının içine bulgur ve tuzu atıp ıslatılarak dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen bulgura salça, sıvı yağ, baharatları rendelenip suyu sıkılmış soğanı, maydanozu ,sarımsağı rendelenip ekleyin.
- Yoğurmaya başlayın, dilerlersenizse bir adet rendelenmiş domates de ekleyebilirsiniz.
- 40 dk yoğurma makinasında yoğurup kıvamına nazaran yoğurma ölçüsü uzatabilirsiniz.
- Kıvamı olan çiğ köftenin biçim vermek için elinizi hafif yağa bulayıp biçim verebilirsiniz.
Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

