Çiğ Börek Yada Çi Börek

Çiğ Börek Yada Çi Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo un
  • 10 ml. üzüm sirkesi
  • 300 ml su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Harcı için:

  • 300 gram az yağlı dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Çiğ Börek Yada Çi Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için gerekli malzemelerimiz( un, sirke, tuz ve su) ile bi hamuru yoğurun.
  2. Hamur kıvam aldığında üzerini pak bir bezle kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  3. Bu esnada çi böreğin iç harcını hazırlayın. İç harcı için; bir karıştırma kabında dana kıyma, küp doğranmış soğan, su, tuz ve karabiberi karıştırarak harç elde edin.
  4. Dinlenen hamuru dolaptan çıkarın ve 70 g’lık bezelere ayırın. Her bezeyi oklava yardımı ile ince olacak biçimde açın.
  5. Açtığınız hamurların orta kısmını iç harçla doldurup yarım ay halinde kapatın. Kenarlarına çatalla iz verin yahut elinizle kıvırarak biçim verin.
  6. Kızgın ayçiçek yağında rengi altın sarısı olana kadar kızartın. Kızarttıktan sonra havlu kağıdın üzerine alarak fazla yağını alın. Afiyet olsun.

Çiğ Börek Yada Çi Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Mavi Haşhaşlı Nefis Muffin
Simit Topcukları
Ağlayan Pasta
Midye Tatlısı
Spoonful Tarifi
Avokado Soslu Diyet Bowl
Hdabla | © 2025 |