Çiğ Börek Yada Çi Börek
Çiğ Börek Yada Çi Börek Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo un
- 10 ml. üzüm sirkesi
- 300 ml su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Harcı için:
- 300 gram az yağlı dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Çiğ Börek Yada Çi Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için gerekli malzemelerimiz( un, sirke, tuz ve su) ile bi hamuru yoğurun.
- Hamur kıvam aldığında üzerini pak bir bezle kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Bu esnada çi böreğin iç harcını hazırlayın. İç harcı için; bir karıştırma kabında dana kıyma, küp doğranmış soğan, su, tuz ve karabiberi karıştırarak harç elde edin.
- Dinlenen hamuru dolaptan çıkarın ve 70 g’lık bezelere ayırın. Her bezeyi oklava yardımı ile ince olacak biçimde açın.
- Açtığınız hamurların orta kısmını iç harçla doldurup yarım ay halinde kapatın. Kenarlarına çatalla iz verin yahut elinizle kıvırarak biçim verin.
- Kızgın ayçiçek yağında rengi altın sarısı olana kadar kızartın. Kızarttıktan sonra havlu kağıdın üzerine alarak fazla yağını alın. Afiyet olsun.
Çiğ Börek Yada Çi Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















