Çiğ Börek

Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı su

İç harcı için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve tuzu karıştırıp içine denetimli olarak su ekleyin. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin.
  2. Soğanı rendeleyin ya da blenderdan geçirin. İç harcı gereçlerini karıştırın.
  3. Hamuru açın. Açılan hamurun yarısına iç harcı koyup, kapatın.
  4. Kızgın yağda pişirin. Afiyet olsun 😊

Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıbrıs Tatlısı
Pratik Browni Kek
Fellah Köfte
Semizotu Cacığı (Soğukluk Cacığı)
Kakaolu Islak Kurabiye
Yoğurtlu Nohutlu Mantı Çorbası
Hdabla | © 2025 |