Çiğ Börek

Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 6.5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 300 gr kıyma
  • 3 orta uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı su

Kızartmak için;

  • Az sıvı yağ

Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur materyallerini bir kaba alıp yeterlice yoğuruyoruz hafif katı bir hamur olacak.
  2. Soğanı küçük olsun diye blender yaptım,kıyma ve baharat ,tuz vs her materyal koyduktan sonra güzelce harmanlayalım. Hazır.
  3. Hamuru evvel uzun yuvarlayıp cevizden az büyük beze koparıp yapıp kenarda unlu bekletip tek tek istediğimiz büyüklükte açıyoruz.
  4. İçine harcımızı koyup yarım ay halinde yeterlice sıkıca kapatıyoruz.
  5. Kızgın sıvı yağ da istediğimiz kızarıklığa gelene kadar kızartıyoruz.Afiyet olsun.

Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karaköy Poğaçası
4 Kişilik Sufle Tarifii
İpeksi Dokuda Cup Tatlı
Kırpık Börek (Tavada)
Renkli Erişte Makarnası
Kayseri Nevzine Tatlısı
Hdabla | © 2025 |