Çiçekli Enginar Dolması

Çiçekli Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet ayıklanmış enginar
  • 1 adet orta uzunluk havuç (küp doğranmış)
  • 1 adet orta uzunluk patates (küp doğranmış)
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet küçük kuru soğan (küçük doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı un (enginarları karatmamak için haşlama suyuna)
  • 1/2 (yarım) limon (haşlama suyuna)
  • 1/2 (yarım) limonun suyu (üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı su

Sunum için;

  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu
  • Yeşil zeytin, kabak, havuç, patates (çiçek yapmak için)

Çiçekli Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küp küp doğranmış havuç, patates, bezelyeyi hafif canlı kalacak halde başka ayrı haşlayalım. Süzüp bir kenara alalım.
  2. Ayıklanmış enginarları limonlu ve unlu suda 7-8 dakika haşlayalım, süzüp bir kenara alalım.
  3. Bir tavada zeytinyağ ile küçük doğranmış soğanları soteleyelim yavaşça pişirelim. Üzerine haşlanmış zerzevatları ekleyelim. Tuz ve şekeri serpelim, akabinde limon suyunu ekleyip karıştıralım.
  4. Enginarları iç boşluklarına hazırladığımız sebzeli karışımı dolduralım.
  5. Doldurulmuş enginarları tencereye enginarları dizelim. Üzerine 1/2 su bardağı su gezdirelim. Tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika kısık ateşte pişirelim.
  6. Sunum için; oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutalım. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edelim. Tabağın içine ünce kıyılmış dereotu serpiştirip, sebzelerden çiçek yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Çiçekli Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Fındıklı Bol Çikolatalı Yaş Pasta
Arabaşı Çorbası
İkramlık Kurabiyelerim
Kahvaltılık Kaşarlı Sucuklu Ekmek
Trabzon Yağlı Pidesi
Özel Gün Kurabiyeleri
Hdabla | © 2025 |