Çiçek Tatlı
Çiçek Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un (kontrollü koyun)
Üzeri için;
- İrmik
Şurubu için:
- 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2/3 damla limon suyu
Çiçek Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin, yumurta, sıvı yağ, pudra şekerini yoğurma kabına alıyoruz güzelce karıştırıyoruz vanilya, kabartma tozu ve 3,5 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyin.
- Yumuşak bir hamur elde edin hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp elimizden yuvarlayalım.
- İrmiĞe batırıp bıçak ile çiçek deseni verin (görselde var)yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış fırına verin 180 derece 40 dk pişirelim(üzeri kızarana kadar pişirin her fırın farklı pişirir).
- Şerbet soğuk tatlı fırın sıcaklığı biraz çıkınca şerbeti dökün.
Çiçek Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















