Çiçek Poğaça

Çiçek Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine sürülmesi için)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1  paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık beş bardak 200 millik un alıyor)

İçine koymak için;

  • Beyaz peynir
  • Lor peyniri

Çiçek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına un hariç bütün gereçleri koyup karıştırdım, unu denetimi bir halde koyup yoğurdum.
  2. Üstünü kapatıp 40 dakika güzelce mayalandırdım.
  3. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler aldım.
  4. Tatlı tabağı genişliğinde açtım.
  5. Yuvarlak açtığım hamurun bir kısmını küçük tatlı çatalıyla bastırarak beş yerden biçim verdim çatal ortalarına çizik atarak kestim.
  6. Uç kısımlarını sıkıştırarak hal verdim, öteki uç kısmına peynirli iç harcını koyup çiçek biçimi verdiğim tarafa hakikat sarıp üstüne koydum.
  7. Hepsini tıpkı halde açtım fırın tepsisine dizdim.
  8. Yumurta sarısına bir yemek kaşığı süt ek edip sürdüm .
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim.Fırın ısısını kendi fırınınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.

Çiçek Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Beyaz Despati Pasta
Çikolatalı Cookie
Fındıklı Tatlı
Tiramisu Pasta (Videolu)
Fırın Sütlaç
Mandalinalı Sütlü Tatlı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet