Çiçek Patlıcan

Çiçek Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- Zeytinyağı
- Tuz
Köfte harcı için;
- 500 gram civarı kıyma
- 1/3 demet ince doğranmış maydanoz
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Karabiber
- Kırmızı tozbiber
- Tuz
Pişirmek için;
- Salçalı su
Çiçek Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları şeritler halinde -tamamen dilimleden- kesip yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizelim. Üzerine zeytinyağı ve tuz gezdirip 220 derece fanlı fırında hafif közleyelim.
- Köfte harcı için gereken tüm materyalleri karıştırıp yuvarlaklar yapalım. Köfteleri, közlenmiş patlıcan dilimlerinin ortasına koyup dilimleri kıvıralım.
- Çiçek biçimi verdiğimiz patlıcanları tencereye dizelim. Üzerine salçalı su döküp pişirelim. Afiyet olsun ☺️.
Çiçek Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




