Çiçek Kurabiye

Çiçek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı kakao
- Alabildiğince un
Çiçek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağ, pudra şekeri ve yumurtayı kaba alıp karıştıralım.
- Daha sonra kakao hariç öbür materyalleri ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Oluşturduğumuz hamuru 2 ye bölelim.
- Hamurun yarısına kakaoyu ekleyip tekrar yoğuralım.
- Oluşturduğumuz hamurdan fındık büyüklüğünde yuvarlaklar oluşturarak çiçek biçimi verelim.
- Kürdan çizimler atalım her yuvarlağın üzerine.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Çiçek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





