Çiçek Kurabiye

Çiçek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ & margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao

Çiçek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında yumuşamış yağın içine pudra şekeri, yumurta, nişasta ekleyerek karıştırılır.
  2. Un vanilya ve kabartma tozu ek edilerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.
  3. Hamur iki eşit kesime bölünerek birine kakao ek edilir tekrar yoğrulur.
  4. Küçük kesimler kopartarak misket formunda yuvarlanır.
  5. Görseldeki üzere çiçek formu verilir.
  6. Kürdanla yada bıcakla çizilir evvelden ısıtılmış fırında 160 derecede 20 dakika pişirilir.
  7. Bu müddet fırından fırına hafif değişiklik gösterebilir denetim ederek fırından alabilirsiniz.

Çiçek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üzümlü Kek Tarifi
Süt Helvası
Anne Muhallebisi
Güveçte Kebab Tadında Sebzeli Köfte
Portakallı Tart Kek
Tiramisu
Hdabla | © 2025 |