Çiçek Kurabiye

Çiçek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ & margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
Çiçek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında yumuşamış yağın içine pudra şekeri, yumurta, nişasta ekleyerek karıştırılır.
- Un vanilya ve kabartma tozu ek edilerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.
- Hamur iki eşit kesime bölünerek birine kakao ek edilir tekrar yoğrulur.
- Küçük kesimler kopartarak misket formunda yuvarlanır.
- Görseldeki üzere çiçek formu verilir.
- Kürdanla yada bıcakla çizilir evvelden ısıtılmış fırında 160 derecede 20 dakika pişirilir.
- Bu müddet fırından fırına hafif değişiklik gösterebilir denetim ederek fırından alabilirsiniz.
Çiçek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




