Çiçek Ekmek
Çiçek Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1.5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Yarım paket maya
Üzerine sürmek için:
- Su ve un
- Susam yahut çörekotu
Çiçek Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unumuzu bir kaba koyup üzerine kuru gereçleri ekleyip ve suyunu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Yumuşak ele yapışan bir hamur yoğuralım. Ve üzerini örtüp 1. 5 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Mayasının gelmesini bekleyelim.
- Mayası gelen hamurumuzdan küçük küçük kesimler alıp yuvarlak yapıp,top halinde tepsi ya da yuvarlak kek kalıbı ve ya da granit yanmaz bir tavaya çiçek formunda top top dizelim.
- Ve dizdiğimiz hamurları kabarmaya bırakalım 5 dk beklersek daha âlâ olur.
- Üzerine de su ve undan bir karışım hazırlayıp hamurların üstüne sürelim, isteğe nazaran de susam ve çörekotu serpelim.
- 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirelim. (yalnızca unutmayalım bir güveç ya da fırın kabına su koyup fırına koyalım).
- Pişen ekmeklerimizin üzerine elimizle su serpip üstünü örtüp bekleyelim sonrasında yemeye hazır 🌸şimdiden ellerinize sıhhat kolay gelsin 🌸.
Çiçek Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










