Ciabatta Bread/Ciabatta Ekmeği

Ciabatta Bread/Ciabatta Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 paket ınstant maya
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı/sıvı yağ
Ciabatta Bread/Ciabatta Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, şeker ve maya karıştırılıp 10 dk beklenir.Tuz eklenir.
- Un, yavaş yavaş eklenerek bir yandan da karıştırılır.
- Unu denetimli eklemek çok kıymetli. Mümkün olduğunca az un kullanılmalı.
- Ele yapışmayan bir kıvam elde edildiğinde sıvı yağ eklenip yoğurulmaya devam edilir.
- İşlem tamamlandığında 5-10 dk beklenir.
- Daha sonra hamur daha ılık/sıcak bir yere alınıp bekleme sürecine 1-2 saat daha devam edilir.
- 1-2 saat sonra hamura dikdörtgen form verilir.
- Yağlı kağıt sarılı tepsiye aktarılar 30 dakika tepsi mayasına bırakılır. Ekmeğinizi küçük küçük yapmak istiyorsanız bu etapta hamuru 2’ye, 3’e, 5’e 10’a bölüp o denli tepsi mayasına bırakabilirsiniz. Ben tek bir ekmek yapmak istediğim için hamuru bölmedim.
- Tepsi mayasından sonra gerek duyarsanız hamurun kenarlarını elinizle kabartabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 220 derece alt üst fırında 20-25 dk pişirilir.
Ciabatta Bread/Ciabatta Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




