Çi Börek

Çi Börek Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çeyrek çay bardağı su

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 kupa ılık su
  • Tuz

Çi Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlamakla başlayalım. Un, yumurta ve ılık suyu yoğurup en az yarım saat dinlenmeye bırakalım.
  2. Hamurumuz dinlenirken iç harca başlayalım. Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak acısını atalım. Kıyma, tuz, karabiber ekleyerek soğanla karıştıralım. Biraz su ekleyip hafif cıvık kıvam elde edelim.
  3. Hamuru un döktüğümüz yerde 16 bezeye ayırıp merdane ile açalım. İçerisine çokça kıyma iç harcından yayıp yarım ay formunda kapayalım.
  4. Kızgın yağa hamurumuzu atıp süratlice önlü artlı çevirelim. İşte bu kadar kolay ve lezzetli bir seçenek. Afiyet olsun 🌸.

Çi Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üç Katlı Pasta (Fırın Tepsisinde)
Şahane Elmalı Kurabiye
Çiçekli Tart
Damla Çikolatalı Cevizli Çatlak Kurabiye
Sebzeli Çorba (Bebeklere (+7) Uygundur)
Kakaolu Tarçınlı Kek
Hdabla | © 2025 |