Chocolate Cookie

Chocolate Cookie Tanımı İçin Malzemeler

  • 360 g un
  • 145 g esmer şeker
  • 90 g toz şeker
  • 130 g tereyağı
  • 7 g kabartma tozu
  • 7 g karbonat
  • 5 g tuz
  • 2 adet yumurta
  • 300 g bitter çikolata (doğranmış)

Chocolate Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını kavur tereyağının yarısını (65 g) orta ateşte bir tavada eritin.
  2. Tereyağı altın rengini alıp fındıksı bir koku yaymaya başlayınca ocaktan alın.
  3. Kalan soğuk tereyağını ekleyip karıştırarak biraz soğutun.
  4. Şeker ve yumurtayı ekleyin kahverengi ve beyaz şekeri tereyağı karışımına ekleyin.
  5. Yumurtaları da ek ederek pürüzsüz, kremsi bir kıvam alana kadar karıştırın.
  6. Kuru materyalleri karıştırın un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu farklı bir kapta karıştırın.
  7. Bu kuru karışımı tereyağlı karışıma ekleyin ve un büsbütün karışana kadar, lakin fazla çırpmadan karıştırın.
  8. Çikolatayı ekleyin doğranmış bitter çikolatayı hamura çokça ekleyin ve spatula ile güzelce karıştırın.Ne kadar çok çikolata, o kadar lezzetli!.
  9. Hamuru dinlendirin hamuru en az 30–60 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu adım, kurabiyelere daha derin bir lezzet ve hoş bir doku kazandırır.
  10. Pişirme fırını 185 °c alt/üst ayarda ısıtın. Hamurdan yaklaşık 130 gramlık toplar yapın, aralıklı formda fırın tepsisine dizin ve 12–15 dakika pişirin. Kenarlar altın rengini almalı, ortası hafif yumuşak kalmalı.
  11. Soğumaya bırakın kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar tepside bekletin.
  12. Ardından bir tel ızgaraya alın. Soğudukça kıvamları oturacaktır.

Not: hamur derin dondurucuda 6–8 hafta kadar saklanabilir. Hepsini tıpkı anda pişirmek istemiyorsan porsiyonlayarak dondurabilirsin.

Chocolate Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kilis Tava (Ev Usulü)
Mercimek Ekmeği
Enfes Profiterol Tarifi
Pizza
Bol Çikolatalı Harika Muffin
Kavala Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |