Chocolate Cookie
Chocolate Cookie Tanımı İçin Malzemeler
- 360 g un
- 145 g esmer şeker
- 90 g toz şeker
- 130 g tereyağı
- 7 g kabartma tozu
- 7 g karbonat
- 5 g tuz
- 2 adet yumurta
- 300 g bitter çikolata (doğranmış)
Chocolate Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını kavur tereyağının yarısını (65 g) orta ateşte bir tavada eritin.
- Tereyağı altın rengini alıp fındıksı bir koku yaymaya başlayınca ocaktan alın.
- Kalan soğuk tereyağını ekleyip karıştırarak biraz soğutun.
- Şeker ve yumurtayı ekleyin kahverengi ve beyaz şekeri tereyağı karışımına ekleyin.
- Yumurtaları da ek ederek pürüzsüz, kremsi bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Kuru materyalleri karıştırın un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu farklı bir kapta karıştırın.
- Bu kuru karışımı tereyağlı karışıma ekleyin ve un büsbütün karışana kadar, lakin fazla çırpmadan karıştırın.
- Çikolatayı ekleyin doğranmış bitter çikolatayı hamura çokça ekleyin ve spatula ile güzelce karıştırın.Ne kadar çok çikolata, o kadar lezzetli!.
- Hamuru dinlendirin hamuru en az 30–60 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu adım, kurabiyelere daha derin bir lezzet ve hoş bir doku kazandırır.
- Pişirme fırını 185 °c alt/üst ayarda ısıtın. Hamurdan yaklaşık 130 gramlık toplar yapın, aralıklı formda fırın tepsisine dizin ve 12–15 dakika pişirin. Kenarlar altın rengini almalı, ortası hafif yumuşak kalmalı.
- Soğumaya bırakın kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar tepside bekletin.
- Ardından bir tel ızgaraya alın. Soğudukça kıvamları oturacaktır.
Not: hamur derin dondurucuda 6–8 hafta kadar saklanabilir. Hepsini tıpkı anda pişirmek istemiyorsan porsiyonlayarak dondurabilirsin.
Chocolate Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







